Googles perspektiv

dit jag och Vera ska åka!

Phoenix park


Howth!


Killiney!


Dublin!

Foto Ångest

Jag har så mycket ångest för att jag inte fotar att jag till och med hade en fotot dröm. Då jag fick panik när jag inte kunde få till skärpedjupet.

Alla är rädda för Farsta strand


André


Ack, sundbyberg

Filippa tipsade mig om denna, och jag är kär.Kan jag gå med dig hem från bussen

En hyllning till magar! Eller en person som nekar att hon behöver sova

Herre Jesus

Vad jag har dåliga motiv!

Blommor


Trött Tråk

Ja, mitt överpretentiösa fotande har blivit utbytt emot såna här fotton som också här härliga. Men inte bara det utan korsord och en nörd bok också! Jag kommer sakna min klass under sommaren dom är härliga!

Symboler

Jag har letat som in i Edgars kalsonger för att hitta denna essä.. Och jag hoppas den är bra! Om någon orkar läsa så kan den personen ge mig tips på att förbättra den eller säga att den är bäst.

Symbolik i alla former är en viktig nyckel till en bra film. Om man har tur kan åskådarna tänka….

Film som ett fenomen är att se en berättelse utspelas sig i en nyanserad mix av olika konstformer. För att göra en film krävs flertal egenskaper och en förståelse vad man vill få fram till publiken. För att verkligen leverera sitt fullaste budskap ur filmens handling är symboler en suverän metod. Jag skulle vilja påstå att symboler är någon som skiljer ut fantastiska filmer från alldagliga. Att skapa en symbol i en film gör att fler kan realiter och förstå berättelsen som utspelar sig. Det gör slutprodukten till ett mer komplex och mångsidig konstverk.


Det finns flera metoder att forma sina filmiska symboler av. Allt från materiiska ting till djupa karaktärer . En kung av symboler var Stanley Kubrick. Speciellt filmen A Clockwork Orange då han använder kläder, smink, musik och utarbetade skådespelar tekniker för att fånga samhällets sidor i starka symboler. Jag skulle vilja säga att A Clockwork Orange är ett expressionistisk konstverk. “Naturen och människornas värld blir till symboler” (sv:b) Han steriliserar allt till sin bristningsgräns och sedan omringar mallarna av udda färgklickar och stark musik. Man ser att varje sekund är noga uträknat. Som Andrej Trakovskij pråligt skriver. “Vi kan genom en enda filmruta, se hur konstnären väljer sitt material och fixerar just denna materia, och så bestämt avgöra pm regissören har talang, om han är begåvad med en filmisk vision” 
För att ha symboler måste man verkligen ha just en klar filmisk vision. För med symboler medkommer en risk. Människor kan lätt tolka det grundliga budskapet fel tills det tillslut utvecklas till ett fasansfullt monster. Clockwork Orange som ska gestalta sprickorna i samhället, och vilka moraliska frågor vi bör ställa oss. Filmens chockerande symbolism kan lätt tolkas fel. Vända protesten emot våld till en välkomnad för anarki fylld med våldtäkter och misshandel. Men trots denna stora risken är detta tjusningen med symboler. Alla ser döskallen i Hamlets hand olika eller Forest Gumps chokladask.


Var och en kommer med sina egna bagage och fyller de minsta detaljerna med otaliga betydelser. Symboler behöver inte bara spegla stora frågor som livets mening eller brister i samhället. Symboler kan fungera som ett berg i vinden. Filmen Flickan är ett perfekt exempel då hon kontinuerligt sätter upp bilder på en vägg. Från hennes perspektiv blir det minnen och milstolpar om hennes liv. Men för publiken blir det en stadig pelare som låter oss komma ihåg tidigare händelser och utarbeta vad som nyss hände i tidsförloppet.  Ungefär som kapitel eller ett andrum för intrycken.


Symboler kan också visa sidoberättelser som bara kan vara enkla protester emot dagliga eller stora problem. Wes Anderson skapade detta i the Darjeeling Limited när han i början visar en man som missa sitt tåg för att han vägrar släppa sitt bagage. När jag ser sådana här filmer förundras jag och jag inspireras att skapa symboler i mina kommande filmer.
För en film fylld med symboler räcker inte bara att se en gång utan den tar man upp på ytan gång för gång för att söka efter djupare meningar som leder en genom den gråa vardagen.

Paintify!

En ny hobby som jag skaffat mig. Oj oj oj vad estetisk och konstnärlig och och tråkigt jag är

Patrik!

Paintify Patrik

Måste få tillbaka fotoaffären

Känner mig sysslolös

!

Valborg

Skit kul; kommer sakna Bettina, fick en jätte fin 18års present av henne. Saknar min andra syrra. Har köpt Dublin biljetter idag!


RSS 2.0