Production value

Jag måste verkligen säga att ibland blir mina film lektioner så fantastisk intressanta och kunskapsfulla. Jag får en inblick hur det verkligen är att göra film. Vad jag ska tänka på och hur jag ska gå tillväga. Denna dag sprudlade med entuiasm när min kära lärare började med den andra tre timmars långa lektionen med tema rörliga kameran. Jag har fått lära mig att en kamera kan gå upp, ner, åt sidorna, fram och bak.

Jag har fått en viktig inlbick hur dyra olika stativ är, hur dom uppfanns, varför dom funkar som dom gör. När deras patent gick ut, när dom skönk med priserna, varför dom gjorde det.
Jag vet nu olika sett man kan använda en handkamera, till och med när den väger 15kg och varför det kan underlätta.
Jag inser betydelsen i Pruduction Value och att man kan faktiskt kräva saker av skådespelare -- Att man kan faktiskt säga åt dom att dom måste stanna på en viss punkt.

Jag har fått a space oddessy förklarad för mig själv än en gång. Fått förklarat hur zoomer funkar. Vissa är faktiskt änklare om man börja inzoomat, zoomar ut och sen spelar upp det baklänges i klipprumet för att sedan ge publiken PRODUCTION VALUE!


Livets Universitet och Metro

Jag läste, här kommer världens sämsta tidning upp på tal igen Metro! Herre jesus, när jag gör dessa långa meningar får jag aldrig ihop det på slutet. Det är en konst som jag icke än har erövrat och kommer nog inte kunna göra det framöver. Ibland undrar jag om jag skriver som Eddy Izzard pratar, men sen kommer jag på att han faktiskt har en röd tråd.

Iaf i Metro stod det någon gång det senaste halvåret om en ung man. Yngre än mig själv, som redan hade mer än ett egen företag och tänkte, med företagen igång, gå ut gymnasiet på två års tid. Inte nog att denna ambitiösa grabben måste missa, ja ett socialt liv, så har han inte bara i kanske fem år en utarbetad jobb plan. Utan han har tagit livet efter gymnasiet till en helt ny nivå. Han hade, hör trummvirveln, 18 år planerade. En så kallad livsplan, som var hemmlig för tillfället. Men vi kommer säkert märka hans drag när han är den rikaste mannen i Sverige.
Jag undrar varför en människa eller snarare ungdom (helt olika saker, du vet hormoner) tror att den kan veta vad den vill eller hur den vill spendera sitt liv i hela 18år.

Sen när jag funderade vidare på detta val, i nutid, blev jag nästan, och då understryker jag nästan, avundsjuk på honom. Trots hans kommande brist på något socialt liv i huvudtaget i 18år, har han iaf en plan. Jag kan upprepa min Norge plan/resa i sydamerika tusen gånger för mig själv. Men när det tar slut och jag tillslut inser att jag vet faktiskt inte vad jag vill göra alls. Eller ännu värre att jag vill bli någonting och upptäcker att jag har saktat mig själv ned med 7år som kunde vara 5år i utbildning och csn skulder. Bara för att jag inte pallade plugga. Vad ska jag göra då?


Kommer jag döma mig själv? Nej, inget i denna värld kan faktiskt stå emot erfarenhet. Och jag som många andra hopplösa poeter (dvs alkoliserade "livs njutare") går jag i världen universitet. Och jag dricker min halvfulla vinglas fyllt av eh va fan. Det jag egentligen vill säga att jag hatar skolsystemet.

Maja

Veriationen hon inte tyckte om lika mycket

Gurkan

Jag läste en bra artikel i metro för några veckor sedan, handlade om att de vi verkligen hatar i samhället är; mimare. Vi alla vet att mimare inte är speciellt omtyckta, men jag började fundera på om jag verkligen hatade dom mest i världen.

Sen kom jag på det. Folket som tar ut gurkan från hamburgare.
Nu kanske ni tycket att jag överreagerar mycket i mitt påstående. Men denna gurka är mer än en ytterst liten Gurk bit som innehåller mestadels vatten och salt, om inte salt så syntetiskt salt. Som av någon konstig anledning är billigare än vanligt salt. Det är förmodligen billigare för det är gjort i ett land, som ja.. det är billigare aja hur som helst! Det är en symbol! En symbol som dom (gurbortplockarna) sliter i stycken, skrattar åt döden och trampar på den sakta men säkert till en plågsam, nej nej vänta lite,.Först tortyr i flera timmar. Sen en plågsam död.
Tillbaka till Symbolen, vad kan en ynka liten Mcdonalds gurka vara symbol för kanske ni undrar.


SYMBOL för alla människor som svälter! Tänk om vi skulle samla ihop all de gurkorna som slängs. Tänk hur många lyckliga människor som skulle kunna få dessa salt gurkor.


SYMBOL för att uppskatta det lilla i livet! tänk på den personen som lade gurkan där. Den personen har säkert en familj. Tänk på all den tiden den skulle få spendera med sin familj om den slapp lägga den lilla gurkan i den lilla cheeseburgaren. Njut av salt smaken i gurkan för guds skull, Tänk på barnen!


SYMBOL för den fria viljan, du har en fri vilja att låte den vara där bara för att visa att du, just du, bryr dig om din nästa person och låter gurkan vara kvar och värnar över denna ytterst lilla men godhjärtade symbol. tack för mig

objektifieringen, är det rätt stavat?

Idag när jag fick syn på denna bild dök den mest stereotypa "kvinnliga" tanke upp.
Gud vad min höft ser otroligt breda ut.
Strax efter denna tanke blev jag plötsligt arg för jag hade sänkt mig ned till denna tanke. När jag tänkte efter på att jag blev arg, blev jag faktiskt arg på att jag blev arg. Varför får inte jag ha denna tanke det är faktiskt ett faktum att vinkeln på bilden är inte så "snäll" för mina kurvor och byxorna har ett mönster som hjälper mina lår att se "tjocka" ut. Sen blev jag ännu mer arg för att jag var arg på att jag var arg. För all denna ilska har föds från stereotypa objektifieringen av kvinnor. Och Jag var arg på att jag var arg för objektifieringen, varför var jag arg? Jo för att det känns som om det arga i mig bara gör världen mer arg. Ingen kommer sluta för att jag är arg, det är det jag försöker säga. Men sen funderade jag på hur man verkligen ska ändra på objefikteringen så att jag får ha dessa tankar utan att blir arg. 

Jag kom inte på någon bra lösning.

Så jag blev arg, för att sedan bli lite ledsen för att jag var så arg hela tiden.

Zinken


Varberg vs.

He Hey! konsten att ha kul med 100 kr på en kväll!

Eh Boya!

Ny fin studio!!

Mina teater gener kommer fram i ett tre timmar drama, en kvinna vars giftemål tvingar in henne till en rad otroheter medans allt filmas in i en realityserie. En graviditet för alla samman i ett kollektiv, men vem är pappan?

ELLER!?

Nu kanske jag är en paranoid tjej.. Men vem skrev kommentaren "jag älskar dig". Väldigt fint. Men lite ologiskt till delfin problem! ELLER!?

RSS 2.0